Project Description

Eldersland
Geen sprookje

Een zoon erft een stuk familiegrond in Turkije, dat al generaties van vader op zoon overgaat. Verkopen wil hij niet, er gaan wonen ook niet.
Hij wordt heen en weer geslingerd tussen zijn vertrouwde leven in Amsterdam en de vurige wens van zijn moeder om samen terug te keren naar Turkije. Dan krijgt hij bezoek van een onbekende vrouw: de erfenis van zijn vader blijkt groter te zijn dan gedacht.

Eldersland is de Nederlandse bijdrage aan Europe Now, een Europees intercultureel theaternetwerk met als partners het Riksteatern (Stockholm), Talimhane Tiyatrosu (Istanbul), Arcola Theatre (Londen), Ballhaus Naunynstrasse (Berlijn) en Theater RAST (Amsterdam). Nieuwe schrijvers uit deze vijf steden zullen vijf nieuwe theaterstukken schrijven over de veranderende Europese identiteit. Het doel is om de discussie over een gemeenschappelijk intercultureel Europa hoog op de agenda te houden en te reflecteren op onze samenleving en gemeenschappelijke toekomst.

Premiere 28 februari Podium Mozaïek

Tekst Anouk Saleming
Regie Şaban Ol
Spel Eran Ben-Michaël, Marcel Faber, Paulette Smit en Robin Steegman
Vormgeving Sebastiaan de Ruiter
Licht- en geluidontwerp en techniek Dirk Blom

Recensies

Volkskrant ***

Theater RAST brengt het nieuw geschreven dram Eldersland als opmaat voor het vijfdaagse festival Europe Now in Theater Bellevue en Podium Mozaïek., postmigranten theater in een demografisch veranderend Europa. De jonge schrijfster Anouk Saleming geeft bij vlagen fraaie woorden aan herkenbare dilemma’s voor migranten kinderen. Regisseur Saban Ol kiest voor een heldere, open regie.

Theaterkrant *** 

Klassiek migrantenverhaal met pikant tintje. De toverpiano (6+) Eran Ben-Michaël is goed op dreef als de zoon en Marcel Faber is een mooie, geloofwaardige vader. De regie van deze productie is helder en legt de nadruk op het spel.  Het gezelschap is de geur van multiculti-theater al lang voorbij”.