Project Description

George en Eran lossen Wereldvrede op, de finale

In de muzikale conflictkomedie ‘George & Eran lossen Wereldvrede op! De Finale’, keren de twee vrienden George Tobal en Eran Ben Michaël voor een laatste keer terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen: Wereldvrede! Na een succesvolle serie optredens in juni 2016 op theaterfestival Oerol volgt nu in 2018 een tournee langs 49 theaters.

George ondernam een reis richting moederland en strandde in Lesbos, waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen in overvolle en beschadigde boten. Hij deed wat hij kon en droeg zoveel zijn schouders dragen konden. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en ondernam een reis die hem leidde langs beleidsmakers en wetgevers. Via Brussel langs Parijs naar Berlijn om te praten met mensen die het verschil kunnen maken, om zo de vrede als domino-effect over de wereld te verspreiden. In dit slotstuk van hun bewierookte trilogie hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar wereldvrede leiden.

Bekijk nu de speellijst koop kaarten voor de voorstelling in een theater bij jou in de buurt!

Credits

Spel en tekst: Eran Ben-Michaël en George Tobal | Regie: Koos Terpstra | Artistiek advies: Celil Toksöz | Muziek: Pascal van Hulst, Anton Hoogvliet, Niek-Jan Lathouwers | Lichtontwerp en Techniek: Benno Barends | Decorontwerp: Lisanne Hakkers | PR: Helena Naeff | Productie: ProductieCollectief |Reana Oppier | Producent: Theater Rast in samenwerking met George en Eran Producties

Mede mogelijk gemaakt door:

VSB-fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, V-fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds

Recensie

Grappig, kwetsbaar en strijdbaar: magistraal slotstuk van George & Eran ★★★★★

Die boodschap komt neer op het aloude adagium: verbeter de wereld en begin bij je zelf. Dat komt echter met zoveel oprecht vlammend enthousiasme op je af, dat je er veel energie van krijgt en in staat bent om deze treurige wereld weer wat vrolijker tegemoet te treden. Magistrale voorstelling. Gaat dat zien!

Lees de hele recensie in Theatermagazine Scene

‘Sprankelend geëngageerd toneel dat midden in de actualiteit staat. (…) Zo superieur geacteerd en bij vlagen vlijmscherp dat het gezien dient te worden’.
Lees het Oerol-verslag van NRC Handelsblad