Project Description

Ik zie ik zie wat jij niet ziet (2019)

Verhalen die een groter publiek verdienen! Er zijn van die verhalen die verteld moeten worden. Verhalen van doorsnee Nederlanders die helemaal niet doorsnee zijn, maar verbazingwekkend en meeslepend. Verhalen die je ontroeren, boos maken, of laten lachen. Regisseur Celil Toksöz verzamelt zulke verhalen en maakt er een hartverwarmende voorstelling van.

Het verhaal van Ayşegül Karaca is hier een van. In een muzikale en bij vlagen buitengewoon humoristische en soms interactieve voorstelling, geeft Aysegul een kijkje in haar leven. Op het podium stelt ze zich voor het eerst open en vertelt over haar ogen. Daarnaast onthult ze een lang verborgen familiegeheim.

Ayşegül, actrice en zangeres, ziet slecht. Buitengewoon slecht zelfs. Ze gaat door het leven met een zicht van twintig procent. Bovendien heeft ze een wiebeloog, waardoor haar beperking ook voor iedereen waar te nemen is.

Lang heeft ze dat niet onder ogen willen zien. Ze wilde een normaal meisje zijn. En dat lukte haar, niet beseffend dat ze zichzelf daarmee volledige voorbij liep. Maar lang bleef ze niet bij de pakken neerzitten.

Beluister Machomannen uit Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

______________________________________________________________________________________________________________

Op 16 maart 2019 ging in Podium Mozaïek in Amsterdam Ik zie, ik zie wat jij niet ziet in première. Deze nieuwe voorstelling gaat over het leven met slechtziendheid en is gebaseerd op de verhalen van actrice en zangeres Ayşegül Karaca, die zelf ook speelt. Zij wordt geregisseerd door Celil Toksöz, artistiek leider van Theater Rast. De tekst voor de voorstelling werd ontwikkeld in samenwerking met Anne van Delft, Elena Serrano Gonzalez en Ivana Cult. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is een productie van het Storytelling\Theater Lab van Storytelling Centre in coproductie met Theater Rast. Komend theaterseizoen zal de voorstelling nog verschillende malen te zien zijn, in theaters en op scholen door heel Nederland.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet, is een productie van het Storytelling/Theater Lab van Storytelling Centre in coproductie met Theater RAST.

Spel: Ayşegül Karaca
Samenstelling en regie: Celil Toksöz
Stagiaire Regie assistent / Dramaturgie: Ivana Cult
Dramaturgie: Elena Serrano Gonzalez
Research: Anne van Delft
Met dank aan: Sophie Kassies

Mede mogelijk gemaakt door: LSBS & Stichting Blinden-Penning