Project Description

De kus van de roos

Dit muziektheater spektakel is een combinatie van muziek, theater, zang en dans voorzien van Nederlandse boventiteling. Op deze manier houdt de voorstelling zijn culturele authenticiteit. Saban Ol, een van de artistieke leiders van RAST en Selim Dogru, componist en muzikant, hebben voor de gelegenheid de cast uitgebreid met zigeunerartiesten, musici, acteurs en zangers uit Turkije.

‘De Kus van de Roos’ is hartstochtelijke en hilarisch. Het verhaal, gebaseerd op het spectaculaire jaarlijkse Roma-feest ‘Kakava Senlikleri’ speelt zicht af in het milieu van de Roma uit Thracië in Turkije. Rivaliserende families ontdekken op dit feest dat twee van hun kinderen verliefd op elkaar zijn. Deze ontdekking loopt uit in een voor de toeschouwer, vermakelijk en grotesk conflict. Oude vetes komen boven en ruzies worden uitgevochten. Alles halen de ruziemakende families uit de kast om de ander te overtreffen: geld, bezit, seksuele potentie, maar vooral weergaloze muziek. ‘De Kus van de Roos’ houdt het midden tussen romantiek versus criminaliteit en vrijheid tegenover het geroutineerde leven onder begeleiding van vooral veel muziek. Dat belooft wat!

Credits
tekst/regie Saban Ol
muziek/composities Selim Dogru
tekst liederen Dogru/Ol
vormgeving Eric de Volder
choreografie Tarkan Erkan
kostuums Malike Baskan
artistieke adviezen Huib Haringhuizen

‘De Kus van de Roos’ is een productie van Theater RAST in opdracht van het Wereld Theater Muziekfestival. Coproductie met: Toneelgroep Ceremonia en het Tepeboz Kunsthuis in Izmir