Project Description

Verhaal halen

Elk mens heeft een verhaal, elk verhaal is mooi en uniek. Wij komen die verhalen halen.

Het verhaal van een vrouw van 82 jaar die nog steeds verdriet heeft om de dood van haar vader en wilde dat ze ooit piano voor hem had kunnen spelen. Het verhaal van een Turkse man die jaren keihard heeft gewerkt in de Heinekenfabriek en zijn geld naar Turkije stuurde om daar een huis te bouwen en te trouwen met zijn geliefde… wat nooit is gebeurd. Het verhaal van een Hollandse vrouw en Marokkaanse man die bijna 40 jaar getrouwd zijn geweest. Hij is nu dood, maar samen vertellen ze over hun eerste ontmoeting.

Theater Rast regisseur Celil Toksöz heeft interviews gehouden met inwoners van Amsterdam-West en hun verhalen worden u verteld door twee acteurs: Sinan Cihangir en Rosa Mee. Zij worden muzikaal begeleid door Jina Sumedi (accordeon) en Maaike Tromp (klarinet). Wij komen graag deze verhalen vertellen, in uw buurthuis, in uw bejaardentehuis, of bij u thuis…

Reacties van ouderen uit Amsterdam-West op ‘Verhalen halen’:
“150% fantastisch! Ik heb de acteurs en muzikanten geprezen voor hun prachtige spel.”
“Ik was er helemaal stil van, helemaal buitengewoon! Ik was niet de enige met tranen in de ogen, en dat heb ik anders nooit. Je wordt een dagje ouder, he?! Blij dat jullie aan ons gedacht hebben!”
“We hebben genoten van de voorstelling, zo knap gedaan. Soms humoristisch, soms intens, indrukwekkend!”

Credits

Regie: Celil Toksöz
Acteurs: Jina Sumedi (muzikant/accordeon), Rosa van de Meeberg (speler), Sinan Cihangir (speler) en Maaike Tromp (muzikant/klarinet)