RAST INTERNATIONAAL

Partners in Turkije en Europa

De ontwikkelingen in Turkije en Europa, maar ook die in de Verenigde Staten en het Midden Oosten staan niet op zichzelf. Theater RAST ziet het als haar belangrijke taak om deze ontwikkelingen van commentaar te voorzien. Met prikkelende theatervoorstellingen en samenwerkingsverbanden met partners uit heel Europa.

Theater RAST zal ook in de periode 2017-2020 de internationale activiteiten voort blijven zetten. De samenwerking met theaterpartners in Turkije en Europa wordt aangehaald. In Turkije zijn Talimhane Theater in Istanbul, Internationaal Theaterfestival van Ankara en  Stadstheater van Diyarbakır vaste partners geworden. Daarnaast participeert RAST in de activiteiten in het kader van de stedenband van de gemeente Amsterdam met Kocaeli en de deelgemeente Sisli van Istanbul in Turkije.

Theater RAST maakt deel uit van de internationale netwerken van de European Cultural Foundation en de Anna Lindh Foundation.

Celil Toksöz speelt in de internationale productie “Sneeuw” van NT Gent (B), Saban Ol heeft meerdere vertaalopdrachten en is in overleg met theaters voor internationale coproducties.