RAST TALENT

Theater RAST en talentontwikkeling

Talentontwikkeling is al sinds de oprichting een wezenlijk onderdeel van RAST. In het kunstenplan 2021-2024 krijgen Ayşegül Karaca en Sinan Eroğlu de kans zich als maker verder te ontwikkelen.

RAST geeft ruimte en begeleiding aan makers met een Nederlands-Turkse achtergrond die afgestudeerd zijn aan kunstvakopleidingen of door de praktijk een vergelijkbaar niveau hebben bereikt. In de talentontwikkelingsketen blijkt RAST een duidelijke functie te hebben. Talenten als Ada Ozdogan, Sinan Eroğlu, Dilan Yurdakul zijn begonnen bij jong RAST / DEGASTEN en stromen later weer in bij RAST als maker of acteur. Wij geloven daarbij in langdurige relaties. Wij kiezen bewust voor een beperkt aantal veelbelovende nieuwe makers, en gaan in trajectvorm de samenwerking met hen aan. Wij geloven in hun artistieke autonomie en bieden hen volwaardige organisatorische ondersteuning.

De nieuwe makers Ayşegül Karaca en Sinan Eroğlu worden begeleid door externe coaches. Zo wordt Aysegül bij het schrijven begeleid door Sophie Kassies en componeert ze muziek samen met Saman Amini. Sinan wordt gecoacht door Ruut Weissman.

Op internationale basis werken we met kortdurende artist-in-residencies en geven we masterclasses.