RAST TALENT

Theater RAST en talentontwikkeling
Theater RAST heeft in de afgelopen jaren vele jonge makers opgeleid, begeleid en ondersteund in hun ontwikkeling. De voedingsbodem die RAST creëert is blijkbaar vruchtbaar genoeg. Naast de makers die groeien leidt deze ondersteuning ook tot nieuwe projecten.

Nieuwe theatermaker Ada Özdogan 2016/2017
Ada Özdogan deed een regiestijlonderzoek naar groteske vormen van spelen naar aanleiding van het stuk ‘De Les’ van Ionesco. De presentaties zijn in oktober 2016 geweest samen met de andere nieuwe makers van Podium Mozaïek.

Van Jong RAST naar DEGASTEN
Jong RAST was het talentontwikkeling- en doorstroomproject van RAST voor jongeren met verschillende culturele achtergronden. In 2013 heeft het zich verzelfstandigd en is het project verder gegaan onder de nieuwe naam DEGASTEN. Hiermee hebben zij hun eigen koers gevaren als Amsterdamse jongerentheatergroep met wisselende spelers. De artistieke banden met RAST blijven bestaan en leiden in de toekomst mogelijk tot doorstroom van jonge acteurs naar RAST producties en coproducties van beide groepen. DEGASTEN krijgen in de periode 2017-2020 structurele subsidie van de stad Amsterdam en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

George & Eran
George Tobal en Eran Ben-Michael beginnen hun eigen theatergroep: George & Eran producties. Net als theatergroep DEGASTEN die uit jong RAST voortkwamen en in 2013 opgericht werd, gaan nu ook weer twee jonge theatermakers als zelfstandige groep verder. Zo is RAST; spelen, produceren, opleiden en weer verder. George en Eran spelen al jaren in voorstellingen van theater RAST. Van ‘Tarator’ en ‘Eldersland’ tot ‘De vlucht van de Granaatappel’ en natuurlijk ‘George & Eran lossen Wereldvrede op’ delen 1, 2 & 3. In 2017 hadden ze een belangrijke rol in de theatertournee van de RAST productie ‘De Vlucht van de Granaatappel’.

George en Eran speelden in 2016 op Oerol in de gezamenlijke productie ‘George & Eran lossen wereldvrede op, de Finale’. Deze voorstelling gaat in 2018 op tournee. Wij wensen beide heren veel succes!