Project Description

Funda stelt zich aan 

Funda is terug! In haar tweede solovoorstelling duikt Funda in haar verstrengelde roots, trotseert zij haar eerste zelfstandige reis en buigt zij zich over het begrip ‘aanstelleritis’. Want als Turkse vrouw, rolstoelgebruiker en diva, voelt Funda zich vaak genoeg onbegrepen. Funda vertaalt deze ervaringen op een tragische en komische manier aan haar publiek.

Hoe meer hokjes je aanvinkt, hoe beter. Maar je moet je niet gaan aanstellen. Toch? Haar dokter, Dokter Kuttekop, schreef in Funda’s patiëntendossier: ”Mevrouw heeft een nogal theatrale presentatie”. Funda is vrouw. Vrouwen stellen zich aan. Funda is migrantenkind. Die stellen zich aan. Funda is een moslima in een rolstoel? Nou die stellen zich al helemaal aan!

Na het tragische auto-ongeluk in Istanbul (2007), was Funda niet langer die leuke Turkse vrouw met Joodse neus die best goed Nederlands spreekt, maar een rolstoelburger op zoek naar eigen regie en zelfredzaamheid. Zo besloot Funda helemaal alleen een verre reis te maken en dat had nogal wat voeten in de aarde. Toch kreeg Funda het alleen reizen onder de knie en het bleek een gouden recept voor avontuur. Nu ze weer met beide benen op de Nederlandse grond is, heeft ze verhalen in overvloed. Onder regie van Celil Toksöz worden deze verhalen omgezet tot een hilarische persoonlijke en muzikale voorstelling. Rolstoel niet verplicht.

In Funda Stelt Zich Aan vervolgt Funda de weg die zij insloeg met Funda Draait Door waarmee zij in 2016-2017 succesvol door het land toerde. Funda Stelt Zich Aan is een coproductie van Theater Rast en Funda Müjde Producties en Projecten.

“Dankbaarheid is mijn pil tegen depressie” – Lees hier het interview met Funda in de Volkskrant.
“Ik ben ook veranderd in dat ik sommige dromen sterker najaag, ik denk ja, ik heb toch niks meer te verliezen.” – Luister hier het interview met Funda bij de TinekeShow op Radio 5.

Spel & Concept: Funda Müjde | Regie: Celil Toksöz | Dramaturgie: Nuno Blijboom | Decorontwerp: Martina Lebert | Lichtontwerp: Ingeborg Slaats | Productie: Productiecollectief Djoere de Jong | Techniek: Ingeborg Slaats & Natasja Giebels | Foto: Gregor Servais | Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Puur Ee, Corendon Vliegvakanties

Speellijst

17.01.2019 Stadsschouwburg  Utrecht
25.01.2019 Theater Zuidplein Rotterdam
02.02.2019 Theater Orpheus Apeldoorn
09.02.2019 Bijlmer Parktheater Amsterdam
14.02.2019 Schouwburg  Amstelveen
02.03.2019 Zwolse Theaters Zwolle
14.03.2019 Theater Bellevue Amsterdam
15.03.2019 Theater Bellevue Amsterdam
16.03.2019 Theater Bellevue Amsterdam
21.03.2019 Schouwburg Amphion Doetinchem
23.03.2019 Theater Dakota Den Haag